HET DOMEIN

Montmoreau is een charmant Frans dorpje, gelegen in de zuidelijke Charente, op de grens met Dordogne en niet ver van de Gironde. Het ligt middenin een driehoek, gevormd door Cognac, Bordeaux en Périgeux en is daardoor een uitstekende uitvalsbasis voor gastronomen en wijnliefhebbers. Ons prachtig manoir “Les Mirandes” bevindt zich circa 500 meter buiten Montmoreau, een dorp waar u een XIIe eeuwse Romaanse kerk en een oud kasteel kan bewonderen, terwijl u toch kan rekenen op alle moderne voorzieningen. "Les Mirandes" ligt aan een oude pelgrimsroute naar Santiago de Compostela en was in het verleden een plaats waar pelgrims konden overnachten en een maaltijd gebruiken. Als stille getuige van deze geschiedenis bevindt zich op ons terrein nog altijd het groot houten kruis dat symbool staat voor de ultieme gastvrijheid.

'Les Mirandes' bevindt zich op wandelafstand even buiten het dorp op een hoogte, van waaruit je een prachtig zicht hebt op de vallei. Het domein van bijna 7 ha wordt gedomineerd door een elegant, zeer gezellig 19de-eeuws landhuis of 'manoir' waar je kunt rekenen op al het nodige comfort en gastvrijheid. In het gebouwencomplex van de voormalige herberg zijn sfeervolle gîtes ingericht en er is ook een keramiek-atelier. Het geheel is omgeven door een landschapstuin, een wijngaard, een boomgaard en een stuk ongerept bos.

"Les Mirandes" heeft zijn naam dus niet gestolen (betekent letterlijk: plaats vanwaar men de omgeving vrij kan observeren). Het manoir biedt een prachtig zicht over de vallei en het lager gelegen Montmoreau. 
close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x